Mentsük meg a Kiserdőt!

 

 

Ismét megmentettük a Kiserdőt!

 

2016. április 22-én kilencedik alkalommal rendeztük meg a „Mentsük meg a Kiserdőt” akciót.

 

A rendezvény napján ragyogó napsütés várta a segítőkész lakosságot. A szép idő nagyon sok kerületi lakost csalt ki a természetbe.

 

Polgármester úr családjával együtt tisztelte meg a Föld napi akciót.

 

Egyes iskolák kérték, több osztállyal szeretnének részt venni az akcióban, így az iskolákból érkező diákok létszáma 400 fő fölé emelkedett.

Takarításban kivették a részüket a szakiskolások, egyesületek, nyugdíjas klubok, TESCO és a GAMESZ kedves dolgozói is. Összesen 18 helyszínen dolgoztak csoportok. A Kiserdő ki lett takarítva, az összegyűjtött szemetet az FKF Zrt. szállítja el, a zöldhulladékot komposztálóba visszük.

A Kiserdő takarítási akció palettáján a munka mellett volt odú kihelyezés  – amelyet „Fred bácsi” készített kerületünknek -, íjászat, növényfelismerés – kis botanika az erdőben, üvegfestés, elsősegély nyújtás a Polgárőrség szervezésében.

 Az általános iskolák növendékei játékos vetélkedőn vettek részt, a környezetvédelmi játékokon ismerték meg környezetüket, de segített a kerületi Rendőrkapitányság is: a nyári szabadidő eltöltésekor, a gyermekeket veszélyeztető közúti közlekedésre és önvédelmi lépésekre tanította őket.

A KLIK gombafelismerésre, állatismeretre tanította gyermekeinket, a Népegészségügyi Szolgálat dolgozói a higiéniára  parlagfű és kullancsvédelmet tanított a játékok során.

Készítettek madáretetőket, és volt iskolák közötti játékos focivetélkedő az ESMTK segítségével.

 A Szociális Osztály munkatársai gyógynövények, fűszernövények és zöldségnövények ismeretére tanította a diákokat.

A Pilisi Parkerdő munkatársai is bekapcsolódtak az akciónkba, de segített a Lázár Általános Iskola igazgatója, Mezei József is.

 

A Gézengúz Óvoda növendékei is részt vettek az akciókban. Homokozó gereblyézése, éneklés, és színezés volt a feladatuk. Jó volt látni a kicsik örömmel teli arcát, amikor átvették a dicsérő oklevelüket, és a zenélő játékot, amelyet minden kisgyermek kapott tőlünk.

 

A munka és játékok után szabadban főzött gulyáslevesre hívtuk meg résztvevőket, amelyet Heim Gábor főzött két óriási kondérban. A gulyásleves alapanyagait a Pension Kft., valamint a TESCO biztosította, a pörkölt alap előfőzését a Nagy Szivárvány iskola diákjai végezték.

 

A McDonald’s narancslével kínálta a takarítókat. 

 

Rendkívül fegyelmezettek voltak az iskolások, mindenki tudta a feladatát, és teljesítettek minden kihívást. Ez úton szeretnék köszönetet mondani a kísérő tanároknak, akik ilyen sikeresen össze tudták tartani a diákokat, és sorba elvégeztetni velük a kijelölt feladatokat.

 

A résztvevők létszáma meghaladta a 600 főt.

 

Köszönjük a Csili Művelődési Központ igazgatójának – Várhalmi Andrásnak – a közvetítést, amely ízes volt és szórakoztató egyben, segítve a tanárok, kísérők munkáját.

Köszönöm a Szociális Foglalkoztató munkatársainak a kitűnő együttműködést, Borbély Ferencnek a játékok izgalmas levezetését. 

 

Köszönünk minden támogatást, az íjászatot, TESCO ajándékait, a Polgárvédelem, Önkormányzat támogatását.

 

Az iskolák felé az okleveleket Juhász Lajosné alpolgármester asszony adta át, az ajándékokat Fekete Katalin képviselő asszony és Nagy Lászlóné képviselő asszony osztotta ki. 

 

Köszönjük minden kedves segítőnk munkáját, részvételét!

 

Adorján Csilla

intézményvezető