Kertészeti munkák

A Szociális Foglalkoztató kertészeti tevékenysége két részre bontható. Külön kell beszélni a parkok, játszóterek és egyéb zöldfelületek növényeinek karbantartásáról és külön kell említést tenni a lakossági bejelentések alapján történő közterületi fák karbantartásáról.

A parkok, játszóterek és egyéb zöldfelületek növényeinek karbantartása a következőket foglalja magába: fűnyírás, öntözés, bokrok és fák alakító metszése, virágágyások karbantartása (tápanyag utánpótlás, öntözés, ültetés, metszés, gyomlálás), hulladékgyűjtés. A munkát a Szociális Foglalkoztató közcélú és közhasznú dolgozói végzik.

A közterületi fák karbantartását a kerületben található fák nagy száma miatt lakossági bejelentések alapján végezzük. A bejelentést követően a Szociális Foglalkoztató szakmai munkatársa helyszíni szemle folyamán megvizsgálja az adott fát és előjegyzi a szakmailag indokolt fenntartási munkálatot (gallyazás, ifjítás, kivágás). A helyszíni szemle során tapasztaltakról és a későbbi munkálatról levélben értesítjük a bejelentőt. A munkálatot egy, a közbeszerzési eljárásban nyertes külső cég végzi el.