Ingyenes Covid teszt

  INGYENES LAKOSSÁGI TESZTELÉS COVID-19 ANTIGÉN GYORSTESZTTEL   Pesterzsébet Önkormányzata ingyenes lakossági gyorstesztelést hirdet pesterzsébeti lakcímmel rendelkező 18 éven felüli lakosok részére.     HELYSZÍN: Humán Szolgáltatások Intézménye (Budapest XX. Pázsitos sétány 7.) Bejárat: Pázsitos sétány és a Hársfa sétány közötti nagykapu.   A TESZTELÉS IDŐPONTJA: 2021. november 22-től december 4-ig, a rendelkezésre álló antigén gyorstesztek erejéig.   Minden hétköznap: délelőtt: 9-12 óra között           Szombat: délelőtt: 9-12 óra között délután 15-18 óra között                           délután:13-16 óra között     A tesztelés regisztráció nélkül, érkezési sorrendben vehető igénybe.   A TESZTELÉSRE MINDENKÉPPEN HOZZA MAGÁVAL
  • lakcímkártyáját
  • személyi igazolványát
  • TAJ-kártyáját
  TÁJÉKOZTATÓ A TESZTELÉSRŐL Az antigén gyorsteszt során orrból vesznek mintát a tesztelést végző egészségügyi személyzet tagjai. A mintavétel kissé kellemetlen lehet, de nem fájdalmas és nem okoz sérülést. Szakképzett egészségügyi szakdolgozó gondoskodik a minta megfelelő levételéről.   A tesztelést különösen ajánljuk, ha:
  • Nem észlel tüneteket, de munkája miatt közösségbe kell járnia és gyakran érintkezik idős rokonokkal, vagy a vírus által veszélyeztetett emberekkel.
  • Ön jelenleg tünetmentes, de közvetlen környezetében igazolt fertőzöttel találkozott.
  Eredményközlés antigén gyorsteszt esetében 15-20 percen belül.     Lázas, tünetes állapotban, kérjük ne teszteltessen, hanem keresse fel háziorvosát.                 Pozitív vizsgálati eredmény esetén haladéktalanul értesítjük háziorvosát, aki a pozitív eredményt az Országos Szakmai Információs Rendszerben (OSZIR) a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott eljárásrendben foglaltak szerint rögzíti. Ez alapján az illetékes Népegészségügyi Osztály az eljárásrendnek megfelelő intézkedést teszi meg.   Pozitív gyorsteszt eredményéről a vizsgálatot kérő is köteles telefonon vagy e-mailben értesíteni a saját háziorvosát.   Negatív eredményű tesztről nem történik igazolás kiállítása.   A teszteléshez kapcsolódó adatvédelmi tájékoztató a www.pesterzsebet.hu/koronavirus menüpontban elérhető.   Kérjük, hogy a tesztelés helyszínére legalább 40 perccel a zárás előtt érkezzenek.   A helyszínen kötelező szájat és orrot egyidejűleg takaró maszk használata és a legalább másfél méteres távolság betartása.     A maszk levétele csak a mintavétel alatt megengedett!