Föld napja – Kerületi takarítási akció

A 2014. április 25-én megtartott „Mentsük meg a Kiserdőt!” takarítási akció, akár csak az előző években, idén is nagy sikert aratott a szakadó eső ellenére is. A látogatók létszáma 350 felett volt.  A segítő kezek között nagy létszámmal jelentek meg a civil lakosság részéről, középiskolákból, általános iskolákból és különböző egyesületekből. A lelkes önkéntesek összesen három konténer hulladékot gyűjtöttek össze. A kiserdőben összeszedett szemetet zsákokba tették, azok elszállítását az FKF Zrt. vállalta.

A takarítás befejeztével a Nyílegyenes Íjász Club képviselői tanították íjászatra a gyerekeket, az Eötvös Loránd Szakközépiskola diákjai ismeretterjesztő prospektust készítettek és segítségével mutatták be a Kiserdő élővilágát egy túra keretein belül, a Lázár utcai iskola pedig a madáretető-készítés rejtelmeibe avatták be az érdeklődő diákokat.

Ezúton szeretnénk megköszönni a CBA Kereskedelmi Kft.-nek és a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.-nek a nagylelkű felajánlást mellyel gondoskodtak a részvevő gyermekek számára az édesség és folyadékpótlásról, valamint a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft.-nek, hogy hozzájárultak egy ízletes gulyás elkészítéséhez.

Valamint szeretnénk megköszönni Pesterzsébet Önkormányzatának, a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, az ÁNTSZ-nek, a CSILI Művelődési Központnak, a GAMESZ-nak, a Pesterzsébeti Pedagógiai Intézetnek, a Rendőrkapitányságnak, a Tűzoltó Parancsnokságnak, illetve a Szociális Foglalkoztató alkalmazottainak a segítőkész közreműködését, amellyel hozzájárult, az idei évben megtartott rendezvény sikeresen lezajlásához.

Szociális Foglalkoztató